خاصیت‌های تغذیه‌ای برنج چیست

خلاصه
1404/03/07

برنج به عنوان یک غذای اصلی در ایران، دارای خواص تغذیه‌ای متعددی است. البته نوع برنج (سفید، قهوه‌ای، سبوس‌دار و غیره) و روش پخت آن بر این خواص تاثیر می‌گذارند. در اینجا به برخی



برنج به عنوان یک غذای اصلی در ایران، دارای خواص تغذیه‌ای متعددی است. البته نوع برنج (سفید، قهوه‌ای، سبوس‌دار و غیره) و روش پخت آن بر این خواص تاثیر می‌گذارند. در اینجا به برخی از مهم‌ترین خواص تغذیه‌ای برنج در ایران اشاره می‌کنم:

**1. منبع انرژی:**

* برنج منبع اصلی کربوهیدرات است که انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه را تامین می‌کند.
* کربوهیدرات موجود در برنج به سرعت در بدن تجزیه شده و به گلوکز تبدیل می‌شود، بنابراین منبع انرژی سریعی محسوب می‌شود.

**2. ویتامین‌ها و مواد معدنی:**

* **ویتامین‌های گروه B:** برنج حاوی ویتامین‌های گروه B مانند تیامین (B1)، نیاسین (B3) و پیریدوکسین (B6) است که برای عملکرد سیستم عصبی، متابولیسم انرژی و سلامت پوست ضروری هستند. البته میزان این ویتامین‌ها در برنج قهوه‌ای و سبوس‌دار بیشتر از برنج سفید است.
* **منیزیم:** برنج حاوی منیزیم است که در عملکرد عضلات، اعصاب و حفظ سلامت استخوان‌ها نقش دارد.
* **آهن:** برنج منبع خوبی از آهن است که برای حمل اکسیژن در خون و جلوگیری از کم‌خونی ضروری است.
* **منگنز:** برنج حاوی منگنز است که در متابولیسم، عملکرد آنتی‌اکسیدانی و سلامت استخوان‌ها نقش دارد.
* **فسفر:** برنج حاوی فسفر است که برای سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها و تولید انرژی ضروری است.

**3. فیبر:**

* برنج قهوه‌ای و سبوس‌دار حاوی فیبر بیشتری نسبت به برنج سفید است.
* فیبر به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، جلوگیری از یبوست، کاهش کلسترول خون و تنظیم قند خون کمک می‌کند.
* فیبر همچنین باعث ایجاد احساس سیری شده و می‌تواند در کنترل وزن موثر باشد.

**4. آنتی‌اکسیدان‌ها:**

* برنج حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند اسید فرولیک است که از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.
* آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت را کاهش دهند.

**5. فاقد گلوتن:**

* برنج به طور طبیعی فاقد گلوتن است، بنابراین برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن گزینه مناسبی است.

**تفاوت‌های تغذیه‌ای بین انواع برنج:**

* **برنج سفید:** رایج‌ترین نوع برنج در ایران است. در فرآیند آسیاب، سبوس و جوانه آن جدا می‌شود که باعث کاهش فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی آن می‌شود.
* **برنج قهوه‌ای:** سبوس و جوانه آن حفظ می‌شود، بنابراین فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری نسبت به برنج سفید دارد.
* **برنج سبوس‌دار:** فقط لایه بیرونی (شلتوک) آن جدا می‌شود و سبوس آن حفظ می‌شود. از نظر تغذیه‌ای شبیه به برنج قهوه‌ای است.

**نکات مهم:**

* برای بهره‌مندی از حداکثر خواص تغذیه‌ای برنج، بهتر است از انواع قهوه‌ای یا سبوس‌دار استفاده کنید.
* برنج را به درستی بپزید
در سایت برنج 118، فروشندگان برنج، عمده فروشی های برنج، تولیدی ها و کارخانه های برنج می توانند مشخصات فروشگاه خود را ثبت کنند تا مشتریان بتوانند آسان تر به اطلاعات و محصولات آنها دسترسی داشته باشند. سایت برنج 118 به نشانی https://www.Berenj118.ir یک سایت عالی جهت ثبت آگهی و تبلیغات فروشندگان برنج، عمده فروشی های برنج، تولیدی ها و کارخانه های برنج می باشد.
معرفی فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
فروشنده
برنج لنجان فوق معطر خوشپخت
اصفهان
فروشنده
برنج طارم فجر
اردبیل
فروشنده
برنج هاشمی
اردبیل
فروشنده
برنج هاشمی اصلی
یزد
09170666523
فروشنده
انواع برنج اعلا ایرانی
همدان
09160770989
فروشنده
برنج فجر معطر
اراک
09184041005


اگر شما هم تمایل دارید محصولات مرتبط با برنج خود را تبلیغ کنید برای شروع روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «برنج 118» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.


تلفن فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
09170666523 (یزد)
09184041005 (اراک )
09120840994 (خرم‌آباد )
09185656532 (کرمانشاه )
09130644500 (کرمان )
09187825740 (سنندج )
09198496309 (قزوین)
09153413841 (زاهدان )
09127311799 (سمنان )
09137139442 (بیرجند )
09214759227 (شهرکرد)
09360205724 (بوشهر)
09132009663 (اصفهان)
09366152258 (تبریز)
09214041323 (تبریز)
09385890359 (اهواز )
09171243729 (ممسنی )