تفاوت برنج دانه بلند و دانه کوتاه چیست

خلاصه
1404/04/14

تفاوت‌های اصلی بین برنج دانه بلند و دانه کوتاه در ایران عبارتند از: **1. شکل ظاهری و طول دانه:** * **برنج دانه بلند:** طول دانه آن معمولاً بیشتر از 6 میلی‌متر است و نسبت طو



تفاوت‌های اصلی بین برنج دانه بلند و دانه کوتاه در ایران عبارتند از:

**1. شکل ظاهری و طول دانه:**

* **برنج دانه بلند:** طول دانه آن معمولاً بیشتر از 6 میلی‌متر است و نسبت طول به عرض آن بیشتر از 3 است. شکل دانه کشیده و باریک است.
* **برنج دانه کوتاه:** طول دانه آن کمتر از 5.5 میلی‌متر است و نسبت طول به عرض آن کمتر از 2 است. شکل دانه گرد و چاق است.

**2. بافت و طعم پس از پخت:**

* **برنج دانه بلند:** پس از پخت، دانه‌ها از هم جدا می‌مانند، خشک‌تر و سبک‌تر هستند. بافت آن سفت‌تر و جویدنی‌تر است و طعم آن معمولاً ملایم‌تر است.
* **برنج دانه کوتاه:** پس از پخت، دانه‌ها به هم می‌چسبند و بافت نرم‌تر و چسبنده‌تری دارند. طعم آن معمولاً شیرین‌تر و غنی‌تر است.

**3. میزان نشاسته:**

* **برنج دانه بلند:** حاوی نشاسته آمیلوز بیشتری است که باعث می‌شود بعد از پخت کمتر به هم بچسبد.
* **برنج دانه کوتاه:** حاوی نشاسته آمیلوپکتین بیشتری است که باعث چسبندگی بیشتر بعد از پخت می‌شود.

**4. کاربرد در آشپزی:**

* **برنج دانه بلند:** به دلیل جدا ماندن دانه‌ها، برای تهیه پلو، چلو، خوراک‌ها و سالادها مناسب است. انواع برنج ایرانی مانند طارم، هاشمی و فجر از نوع دانه بلند هستند.
* **برنج دانه کوتاه:** به دلیل چسبندگی، برای تهیه سوشی، دسرها، فرنی و غذاهایی که نیاز به بافت چسبنده دارند، مناسب است. برنج گرده در ایران از نوع دانه کوتاه است.

**5. میزان ری دهی (افزایش حجم بعد از پخت):**

* **برنج دانه بلند:** معمولاً ری دهی بیشتری نسبت به برنج دانه کوتاه دارد. به این معنی که حجم آن بعد از پخت بیشتر افزایش می‌یابد.
* **برنج دانه کوتاه:** ری دهی کمتری دارد و حجم آن بعد از پخت به اندازه برنج دانه بلند افزایش نمی‌یابد.

**به طور خلاصه:**

| ویژگی | برنج دانه بلند | برنج دانه کوتاه |
| ------------- | ------------------------------------------------- | ------------------------------------------------- |
| شکل دانه | کشیده و باریک | گرد و چاق |
| بافت پس از پخت | جدا از هم، خشک، سبک | چسبنده، نرم |
| طعم | ملایم | شیرین و غنی |
| نشاسته | آمیلوز بیشتر | آمیلوپکتین بیشتر |
| کاربرد | پلو، چلو، خوراک‌ها، سالادها | سوشی، دسرها، فرنی |
| ری دهی | بیشتر | کمتر |

**نکته:** در ایران، برنج دانه بلند محبوبیت بیشتری دارد و به عنوان غذای اصلی در بیشتر مناطق مصرف می‌شود.

در سایت برنج 118، فروشندگان برنج، عمده فروشی های برنج، تولیدی ها و کارخانه های برنج می توانند مشخصات فروشگاه خود را ثبت کنند تا مشتریان بتوانند آسان تر به اطلاعات و محصولات آنها دسترسی داشته باشند. سایت برنج 118 به نشانی https://www.Berenj118.ir یک سایت عالی جهت ثبت آگهی و تبلیغات فروشندگان برنج، عمده فروشی های برنج، تولیدی ها و کارخانه های برنج می باشد.
معرفی فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
فروشنده
برنج هاشمی اصلی
یزد
09170666523
فروشنده
انواع برنج اعلا ایرانی
همدان
09160770989
فروشنده
برنج فجر معطر
اراک
09184041005
فروشنده
فروش انواع برنج ایرانی عمده و تکی
ساری
09380189854
فروشنده
انواع برنج خوزستان
خرم‌آباد
09120840994
فروشنده
انواع برنج ایرانی عمده
گرگان
09112801050


اگر شما هم تمایل دارید محصولات مرتبط با برنج خود را تبلیغ کنید برای شروع روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «برنج 118» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.


تلفن فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت برنج 118
09170666523 (یزد)
09184041005 (اراک )
09120840994 (خرم‌آباد )
09185656532 (کرمانشاه )
09130644500 (کرمان )
09187825740 (سنندج )
09198496309 (قزوین)
09153413841 (زاهدان )
09127311799 (سمنان )
09137139442 (بیرجند )
09214759227 (شهرکرد)
09360205724 (بوشهر)
09132009663 (اصفهان)
09149557438 (اردبیل )
09145296698 (اردبیل )
09366152258 (تبریز)
09214041323 (تبریز)
09385890359 (اهواز )
09171243729 (ممسنی )